שאלה - טיפול בשחפת לא פעילה

השאלה:
אני בן 21. סבתי חלתה בשחפת והיא היתה גרה אצלנו. עשיתי בדיקת מנטו, התוצאה היתה 20 וצילום החזה היה תקין. הרופאה נתנה לי Rifadin לארבעה חודשים, כל יום 600 מ"ג. היא אמרה לי שאני לא חולה ושזה רק טיפול מונע.

האם אחרי הטיפול (שנמשך ארבעה חודשים) אוכל בעתיד לחלות בשחפת? האם החיידק ימות בתוך גופי או שלא? והאם צריך לעשות בדיקות דם כל חודש בגלל הכדורים?


תשובה:


תוצאה של 20 מ"מ תגובה בבדיקת מנטו היא תוצאה חיובית, המעידה על כך כי נדבקת בשחפת לאחרונה. לאחר ההידבקות המחלה נותרה בלתי פעילה ולא גרמה סימפטומים, אך ללא טיפול, המחלה עלולה להתפרץ בעתיד.

הטיפול שקיבלת הוא טיפול מקובל, שמטרתו להכחיד את החיידק מגופך. ב-90% מהמקרים בסוף הטיפול החיידק מת, ואין אפשרות של התפרצות של המחלה בהמשך.

לתרופה ריפאמפיצין יש תופעות לוואי לא מעטות, הכוללות פריחה, הפרעה בתפקודי הכבד, תחושה דמויית שפעת, הפרעה לקרישת הדם (תרומבוציטופניה, רמה נמוכה של טסיות דם), אלרגיה, ואינטראקציות עם תרופות רבות. ההמלצה היא לבצע במשך הטיפול, אחת לחודש, בדיקה של תפקודי הכבד וספירת דם. רצוי להימנע משתיית אלכוהול בתקופה זו. יש להתייעץ עם הרופא המטפל על נטילה של תרופות אחרות בתקופה זו.

בכל מקרה, מומלץ מאוד להתייעץ ולהיבדק באחת ממרפאות הריאות הקיימות בארץ.

איחולי בריאות

ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!