שאלה - החמרה של חרדה אצל אם לשלישיה

השאלה:
אני בת 40. אני נוטלת זה 10 שנים Lorivan ו- Seroxat באופן קבוע. בתקופה האחרונה אני מרגישה נימול בידיים וברגליים, ועוד תופעות כגון הזעה, צמרמורת וכאילו שאני עומדת לקבל התקף לב. מה עושים? כיצד אני יכולה להיגמל מתרופות אלו? אני לוקחת 4 כדורי לוריוון ביום


תשובה:


לא ציינת מתי נולדה השלישיה. תקופות של הריון ולידה הן תקופות "מועדות לפורענות", יש בהן שכיחות מוגברת של התפרצות בעיות פסיכיאטריות אצל נשים, בשל העומס הרב, הגופני והנפשי כאחד.

יתכן שהמצבים שאת מרגישה כיום הם החמרה של הפרעת החרדה, אולם קודם כל הייתי שוללת סיבות גופניות לכך, כגון שינויים הורמונליים באיזון של הורמוני המין הנשיים, וכן באיזון של בלוטת התריס. אלו שתי בעיות נפוצות אצל נשים בגילך שיכולות לגרום לתסמינים דומים למה שאת מתארת, וניתנות לטיפול בקלות יחסית.

אני ממליצה לך לבקש מרופא המשפחה בדיקות כלליות: בדיקה גופנית מלאה, כולל הערכה של מערכת הלב וכלי הדם, וכן בדיקות דם ושתן לבדיקת רמת הסוכר, פרופיל השומנים בדם, ספירת דם, תפקודי כבד, תפקודי כליות, אלקטרוליטים (מלחים), רמת קלציום (סידן), רמת ויטמין B12 וחומצה פולית, רמות של הורמוני המין ושל הורמון בלוטת התריס.

במקביל, אני ממליצה לך לקבוע תור לפסיכיאטר על מנת להציג לו את המצב באופן מפורט ולשקול אם המשך הטיפול התרופתי שאת נוטלת הוא הדבר הנכון והמתאים, או שכדאי לבצע שינוי כלשהו.

בברכה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!