איזה סוג שמן מאכל הוא הטוב ביותר לשימוש אם יש לי רמת כולסטרול גב
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/07/2003
1 דקות קריאה
שאלה:
איזה סוג שמן מאכל הוא הטוב ביותר לשימוש אם יש לי רמת כולסטרול גבוהה - שמן זית, סויה, תירס, קוקוס, חמניות או אחר ?
תשובה:
כאשר יש רמת כולסטרול גבוהה, מומלץ לאכול שומן לא רווי ממקור צמחי. הטובים ביותר הם שומנים חד- לא רוויים, כגון שמן קנולה ושמן זית. כמו כן שמן כזה נמצא באבוקדו, שקדים, פקאנים ובוטנים. שמנים אחרים טובים אף הם, הם שומנים רב- לא רוויים כמו שמן חריע, שמן סויה, שמן תירס, שמן שומשום ושמן חמניות. שומן זה נמצא גם בדגים. שומן רווי אינו מומלץ ומעלה את רמות הכולסטרול הרע (LDL). כזה הוא שמן קוקוס ושמן דקלים, והשומן הנמצא במאכלי בשר אדום ומוצרים מחלב מלא. אנא קרא עוד בנושא באתר- http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/fats.html