דלג לתוכן
איזה סוג שמן מאכל הוא הטוב ביותר לשימוש אם יש לי רמת כולסטרול גב
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/07/2003
1 דקות קריאה
שאלה:

איזה סוג שמן מאכל הוא הטוב ביותר לשימוש אם יש לי רמת כולסטרול גבוהה - שמן זית, סויה, תירס, קוקוס, חמניות או אחר ?

תשובה:
כאשר יש רמת כולסטרול גבוהה, מומלץ לאכול שומן לא רווי ממקור צמחי. הטובים ביותר הם שומנים חד- לא רוויים, כגון שמן קנולה ושמן זית. כמו כן שמן כזה נמצא באבוקדו, שקדים, פקאנים ובוטנים. שמנים אחרים טובים אף הם, הם שומנים רב- לא רוויים כמו שמן חריע, שמן סויה, שמן תירס, שמן שומשום ושמן חמניות. שומן זה נמצא גם בדגים. שומן רווי אינו מומלץ ומעלה את רמות הכולסטרול הרע (LDL). כזה הוא שמן קוקוס ושמן דקלים, והשומן הנמצא במאכלי בשר אדום ומוצרים מחלב מלא. אנא קרא עוד בנושא באתר- http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/fats.html
רופאים בתחום
פרופ' סמי ניטצקי
פרופ' סמי ניטצקי כירורגיה
סגן מנהל המחלקה לכירורגיה של כלי הדם והשתלות ברמב"ם
פרופ' יעקב בר
פרופ' יעקב בר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 3 חוות דעת )
"טיפול מסור מקצועי סבלני"
ד"ר רוני רוזן
ד"ר רוני רוזן גסטרואנטרולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו