//

שאלה - היפוך גלי T בבדיקת אקג שמצריך המשך בירור

השאלה:
אני בת 30 ומעוניינת לעשות טבעת בקיבה. הרופאה שלחה אותי לבדיקת אקג. בבדיקה נמצא שיש גלי T הפוכים ודופק מהיר גם במנוחה. הרופאה שלחה אותי לבדיקת מפוי לב ולבדיקת אקו לב. האם הבדיקות יראו מה לא בסדר אצלי בלב? והאם מותר לי לעבור הרדמה מלאה בשביל התקנת טבעת בקיבה?


תשובה:


שאלתך מורכבת והנתונים מאוד חלקיים, אך אשתדל לתת לך תשובה בכל זאת. היפוך גלי T בבדיקת אקג יכול לנבוע מסיבות רבות, ביניהן מצב נורמלי, איסכמיה (זרימת דם לא מספקת לשריר הלב), היפרטרופיה (הגדלה) של חדרי הלב, הפרעת הולכה חשמלית בלב, תרופות מסוימות כמו דיגוקסין ועוד. להיפוך גלי T צורות ומיקומים שונים המאפיינים כל אחד מהגורמים האלה, ומבלי לראות את תרשים האקג אי אפשר לדעת לאיזו מהסיבות הוא מתאים אצלך.

בדיקת מיפוי הלב נועדה לשלול אפשרות של איסכמיה. בדיקת אקו לב תסייע לשלול היפרטרופיה של הלב. הפרעת הולכה ככל הנראה אין לך, מכיוון שאפשר לראות אותה באקג עצמו, ואני מניחה שאינך נוטלת תרופות קרדיאליות. מכאן שאם בדיקות מיפוי הלב ואקו-לב תקינות, נראה שהיפוך גלי T במקרה שלך הוא נורמלי, אך שוב, אני מסייגת את דברי, מכיוון שלא ראיתי את האקג עצמו.

אני מניחה כי אינך סובלת מכאבים בחזה במאמצים, קושי בנשימה, דפיקות לב או בעיות קרדיאליות אחרות. אם כן, יש להתייחס לממצא זה בחשדנות רבה יותר.

בנוסף, את מתארת קצב לב מהיר, טכיקרדיה, בזמן מנוחה. גם לכך יכולות להיות סיבות רבות - התרגשות, עודף משקל, חום, התייבשות, אנמיה, פעילות יתר של בלוטת התריס, קפאין, כשל לב, מחלות ריאה כרוניות.

אני ממליצה לך לבצע בדיקה פשוטה של לחץ דם, מכיוון שעודף משקל הוא גורם סיכון ליתר לחץ דם, ויתר לחץ דם יכול לגרום להיפרטרופיה ולהופעה של גלי T. בנוסף, כדאי לבצע בדיקה של תפקודי בלוטת התריס וספירת דם, כדי לשלול הפרעה בתפקודי בלוטת התריס ואנמיה.

לאחר ביצוע הבדיקות מומלץ להתייעץ עם קרדיולוג לגבי בירור נוסף, אם נדרש, ולגבי ביצוע הרדמה.

מידע נוסף תוכלי למצוא כאן:

http://www.infomed.co.il/glossary/g_1692.htm




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!