שאלה - טיפול בציפרלקס עקב התקפי חרדה

השאלה:
בשבועיים האחרונים חוויתי פעמיים מה שאובחן כהתקפי חרדה (לפי חוות דעת רפואית מרופא משפחה ולאחר שנשללו ממצאים קליניים בלב). היום רשם לי רופא המשפחה כדור בשם ציפרלקס וביקש שאתחיל לקחת אותו. חשוב לציין שחוץ משני ההתקפים אני מרגישה בכל השבועיים האחרונים כמו "זומבי", עם דופק מואץ שנראה ברום הבטן.

האם לא מוקדם להתחיל בטיפול תרופתי? האם זה טיפול לכל החיים? ואם לא, איך אדע שאני לא זקוקה לו יותר? אני חוששת מתלות וזקוקה לעצתכם.


תשובה:


לאחר שאובחנת כסובלת מהתקפי חרדה ונשללו לחלוטין סיבות אחרות, טיפול מתאים ברבים מן המקרים הוא הטיפול התרופתי, ונפוץ מכולם בטיפול במצבים מסוג זה הוא הציפרלקס. תוכלי לקבל מידע נוסף על תרופה זו דרך האתר שלנו באינדקס התרופות.

חשוב לציין כי את האפקט המקסימלי של תרופה זו רואים בדרך כלל רק לאחר תקופה שבין חודשיים לשלושה. אם את עדיין מרגישה לחץ נפשי אשר משפיע על איכות חייך, אני ממליץ לך להוסיף גם מרכיב של טיפול נפשי לבעיה שלך.

בברכה,

ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!