שאלה - וריקוצלה ומיעוט תאי זרע

השאלה:
לפי בדיקות הזרע שנעשו לי אובחנתי כ oligoasthenozoospermia. כמות זרעונים: 0.1. לאחר US דופלר שעשיתי, אמר לי האורולוג שיש וריקוצלה בדרגה 2-1 באשך שמאל, ושלח אותנו להתיעצות עם רופא פוריות. רופא הפוריות אמר שעם אבחנה כזו צריך ללכת ל-IVF בדחיפות ולבקש להק


תשובה:


וריקוצלה יכולה לפגוע באיכות הזרע ולפגיעה בפריון. מכיוון שאצלך כבר רואים ספירה נמוכה של זרע, אני מתארת לי שהמליצו לך להקפיא זרעונים כדי שלא יהיה בעתיד מצב שתרצו הריון נוסף ולא יהיו מספיק זרעונים.

בדרך כלל הגוף ממשיך לייצר תאי זרע לאורך כל שנות הפוריות של הגבר. אבל כאמור, במקרה שלך כבר יש ירידה חדה בייצור של הזרע. אם לא נמצאה בעיה נוספת, הפעולה של הקפאת הזרע היא לשם ביטוח לעתיד, בשביל עוד הריונות.

מרווח של שלושה ימים בין בדיקה לבדיקה מספיק. לא ציינת אם ישנה בעיה נוספת שידוע עליה, או שנאמר לך שהפגיעה בזרע נבעה מהווריקוצלה. האם ביצעת בדיקות הורמונליות? המשיכו בבירור ובמעקב של הרופא המטפל.

בהצלחה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!