שאלה - נטילת סימבאסטאטין בהריון

השאלה:
אני בשבוע החמישי של הריון לא מתוכנן. בחודש האחרון לקחתי סימבאסטאטין להורדת הכולסטרול (20 מ"ג), 9 כדורים במשך החודש. האם עלי להפסיק את ההריון?




תשובה:


אומנם לא נהוג לתת סימבאסטאטין במהלך הריון (כיוון שעל פי מחקרים בחולדות, נמצא שיש תרופות מאותה משפחה שיכולות לגרום למומים בעובר), אך אין התוויה לביצוע הפלה אם התרופה נלקחה בשוגג.

כמובן שעליך להיוועץ ברופא המטפל, שיערוך מספר בדיקות ויוכל להעריך את מצב העובר.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' יהודה סקורניק פרופ' יהודה סקורניק
מומחה לכירורגיה קרא עוד
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ