שאלה - הטיפול במחלת מנייר

השאלה:
אבא שלי בן 44, וב-4 השנים האחרונות הוא סובל ממחלת מנייר קלאסית (סחרחורות, הקאות וכל הנלווה לכך). רציתי לדעת אם טיסה יכולה לגרום להתקף נוסף או להחמרת המחלה. בנוסף, רציתי לדעת על אילו תרופות אתם ממליצים, כי נתנו לו מרשם לסטונרון ושמעתי שהתרופה לא כל כך יעילה.


תשובה:


אינני יודע אם טיסה יכולה להחמיר את התסמונות של מחלת מנייר, ולא מצאתי תיעוד בספרות על כך. יחד עם זאת, בטיסה הלחץ בתוך חלל האוזן התיכונה עולה מאוד, ומכיוון שאצל חולים במחלה זו הנוזל האנדו-לימפטי אשר זורם במערכת (שאחראית על שיווי המשקל והקואורדינציה) נמצא בכמות מוגברת - לחץ נוסף יכול להוביל לסחרחורות, צלצולים והקאות.

סטונרון היא אחת מהתרופות היותר שכיחות בטיפול במחלת מנייר, ויעילותה הוכחה כגבוהה ביותר בטיפול במחלה זו. בארה"ב נוהגים לפעמים להוסיף גם דיאמוקס לטיפול במחלת מנייר, אולם יש לתרופה זו לעיתים תופעות לוואי לא נעימות ולכן אולי לא הוצע לכם הטיפול הזה. תוכלי לקרוא עוד על דיאמוקס באינדקס התרופות בפורטל אינפומד.

אני בטוח שכל רופא אף-אוזן-גרון בקהילה יוכל לתת לך תשובה יותר מדויקת לגבי טיפול אלטרנטיבי אם הטיפול הנוכחי לא עוזר.

בברכה,

ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!