שאלה - וריקוצלה ופוריות הגבר

השאלה:
האשך השמאלי של בעלי מוגדל. האורולוג לא ראה בזה שום ממצא פתולוגי, אלא רק מישש את האשך ואמר שזה לא נורא. לפני כמה שנים נעשה ניתוח להסרת וריקוצלה וגם נעשתה בדיקת זרע: הזרעונים לא מספיק ניידים, אך כמותם תקינה.

מה יכול להיות הגידול הזה, ומה סיכויי להרות? אנו מנסים כבר כמעט שנה ללא הצלחה.




תשובה:


במקרים רבים, וריקוצלה משפיעה על פוריות הגבר. מכיוון שאתם מנסים כבר קרוב לשנה להיכנס להריון, אני ממליצה לכם לפנות לגינקולוג שמומחה לבעיות פוריות ולהתייעץ איתו על הצעד הבא. לגבי הגוש באשך - אם האורולוג אמר שזה לא נראה פתולוגי, הייתי נוטה לסמוך עליו, למרות שבשביל השקט שלכם ניתן גם לבקש בדיקת אולטרסאונד לאשך ולבדוק מה מרקם הגוש.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר רוית ינקו ד"ר רוית ינקו
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל