שאלה - רמה גבוהה של פרולקטין ובעיות פוריות

השאלה:
לקחתי גלולות למניעת הריון במשך 4 שנים. עשיתי הפסקה פעם ראשונה לפני שנתיים והמשכתי שוב, ולפני שלושה חודשים עשיתי הפסקה נוספת. כאשר עשיתי בדיקות, רמת הפרולקטין היתה גבוהה 1096. הבדיקה נעשתה יומיים אחרי קבלת המחזור. האם אני צריכה להיות מודאגת מבעיות פור


תשובה:


אני ממליצה לך לעשות בדיקה חוזרת של רמת הפרולקטין. אם היא תהיה שוב גבוהה, גשי לרופא לקבלת טיפול. פרולקטין גבוה יכול לפגוע מעט בפוריות, אך היום ישנן תרופות להורדת רמת הפרולקטין, ודרכים להשיג הריון.

כשיגיע הרגע בו תרצי להיכנס להריון, אני בטוחה שיציעו לך את כל האופציות המתאימות. מובן שאת עדיין צריכה להקפיד על שימוש באמצעי מניעה, מכיוון שפרולקטין גבוה לא תמיד פוגע בפוריות.

תוכלי למצוא מידע נוסף בתשובות אחרות באנפומד:

http://www.infomed.co.il/qIdx/cat_1_16_5.asp




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!