//

שאלה - הסיכון בלידה נרתיקית אחרי לידה קודמת בקיסרי

השאלה:
ילדתי בניתוח קיסרי, התינוק נולד עם רמת המוגלובין נמוכה: 5. נכנסתי להריון לאחר 3 חודשים. סוג הדם שלי RH שלילי. ההריון מוגדר כהריון בסיכון, אני בשבוע ה-20 והכל בסדר בינתיים. הרופא אמר לי שכנראה שוב יהיה ניתוח, ושאם אבחר בלידה רגילה, יש סיכוי של 0.5 אחוז שהרחם יתפוצץ. האם זה נכון? רופא אחר אמר שאולי יהיה אשפוז בחודש ה-7. מה כדאי לעשות? מה הרפואה ממליצה? בבקשה עזרו לי להחליט החלטה נכונה והסבירו לי יותר לעומק את מצבי.


תשובה:


לידה נרתיקית לאחר לידה בניתוח קיסרי אפשרית, אבל לא בלי סיכונים. ישנו סיכון של 0.5% שיהיה קרע ברחם בזמן הלידה הנרתיקית, ולכן מאפשרים לנשים לנסות ללדת לידה נרתיקית, אבל אם ישנו סימן הכי קטן לאיזשהו סיבוך, לא מתמהמהים וישר פונים לניתוח קיסרי חוזר. לדוגמה, אם האם מתלוננת על כאבי בטן, או אם ישנו דימום רב, פונים לניתוח קיסרי. גם אם נחוץ זירוז לידה פונים לניתוח קיסרי, מכיוון שמתן זירוז לאם מעלה את הסיכון לקרע ברחם לכ-2%.

ההחלטה אם ללדת בניתוח קיסרי או בלידה נרתיקית אינה קשורה להיותך RH שלילי. בכל מקרה תצטרכי לקבל חיסון אנטי D.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!