שאלה - קונדילומה ושימוש בקונדום

השאלה:
אני בת 26. אובחנה אצלי קונדילומה שטופלה בלייזר וחזרה, ועכשיו אני מטופלת בקונדילוקס. רוב הסיכויים שנדבקתי מהחבר הנוכחי שלי, כי כמעט לא היה לי אף אחד לפניו. מאחר aלא תמיד השתמשנו בקונדום, אני משערת שגם הוא לא הדביק אותי אלא אני אותו. לו אין סימנים חיצוניים.

האם הכרחי שנמשיך להשתמש בקונדום אם אנחנו יודעים שבין כה וכה שאצל שנינו נמצא הווירוס? היבלות אצלי עדיין לא נעלמו לחלוטין?


תשובה:


אין אינדיקציה ברורה לשימוש בקונדום למניעה של העברת נגיף הפפילומה. כפי שאמרת, קרוב לוודאי ששניכם נושאים אותו נגיף, וגם אם לא, לא ברור כמה קונדום באמת מגן מהדבקה בפפילומה. מובן שיש לשקול היבטים אחרים של שימוש בקונדום (העברה של מחלות מין אחרות, הגנה מפני הריון וכדומה).

בברכה

ד"ר איציק לוי רופא בכיר
המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני
מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!