//

שאלה - רמה נמוכה של נויטרופילים

השאלה:
אני בת 20. לפני יומיים עברתי בדיקות דם שגרתיות. אין הבדל משמעותי בין התוצאות שהתקבלו לבין אלה של שנה שעברה, אך בכל זאת יש לי חריגות. התוצאות של הלויוציטים והשל ה- NEU מדאיגות אותי. יש לציין שאבי מת בגיל 41 מלויקמיה. רמת ה- WBC נמוכה כל הזמן, נעה בין 3.5 ל-4.5. אודה לך מאוד אם אקבל הסבר לתוצאות. להלן תוצאות בדיקות המעבדה:

WBC 3.5 10.8-4.8 K/µl
RBC 4.45 5.4-4.2 M/µl
HB 12.7 16-12 g/dL
HCT 38.1 47-36 %
HCT/HGB 3.0 Ratio 3.3-2.7
MCV 85.8 100-80 fl
MCH 28.6 33-27 pg
MCHC 33.4 36-30 g/dl
RDW 12.5 15-11 %
MPV 8.4 13-4 fl
PDW 16.8 80-10 %
PLT 290.0 450-150 K/µl
NEUT% 32.8 76-20 %
LYM% 59.4 50-20 %
MONO% 5.6 13-0 %
EOS % 1.5 6-0 %
BASO % 0.7 2-0 %
LYMP.abs 2.1 4.8-1.5 K/µl
NEUT.abs 1.2 8-1.8 K/µl
MONO.abs 0.2 0.6-0.13 K/µl
EOS.abs 0.1 0.29-0 K/µl
HEMOGLOBIN A1C % 4.8 6.0-4.0
SODIUM 140 145-135 mEq/L
POTASSIUM 3.8 5.1-3.5 mEq/L
PROTEIN TOTAL 8.1 8.3-6.6 g/dL
ALBUMIN 4.7 5.2-3.5 g/dL
BILIRUBIN TOTAL 0.7 1.2-0.3 mg/dL
BILIRUBIN DIRECT 0.13 0.3-0.1 mg/dL
CHOLESTEROL 211 200-100 mg/dL
TRIGLYCERIDES 58 150-20 mg/dL
CHOLESTEROL HDL 61 120-40 mg/dL
CHOLESTEROL LDL calc 139 100-20 mg/dL
UREA 27 43-17 mg/dL
CREATININE 0.62 0.9-0.5 mg/dL
URIC ACID 3.3 6.0-2.6 mg/dL
CALCIUM 9.4 10.5-8 mg/dL
GOT 21 (AST) 31-0 IU
GPT (ALT) 20 34-0 IU
ALK. PHOSPHATASE 46 120-30 IU
GGT 16 38-0 IU
LDH 278 480-240 IU
CK CREATINE KINASE 45 180-20 IU
GLUCOSE 92 100-70 mg/dL


תשובה:


כפי שציינת, הערך היחיד שחורג בבדיקות הדם שלך הוא ערך כללי מעט נמוך של לויקוציטים, תאי דם לבנים. מבין הסוגים השונים של תאי הדם הלבנים, הסוג שנמוך הוא הנויטרופילים. הירידה היא קלה בלבד. מצב זה שכיח באנשים רבים כמצב נורמלי, במיוחד בקרב עדות מסוימות, כמו התימנים למשל. העובדה שממצא זה חוזר על עצמו ללא החמרה או הופעה של סימפטומים כלשהם גם היא מרגיעה ואומרת שמדובר במצב רגיל. אין צורך להיות מודאגת. חזרי על ספירת הדם פעם בשנה. אפשר לבקש לראות בדיקות של בני המשפחה. לא יהיה מפתיע אם גם אצלם המצב דומה.

ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!