//

שאלה - צעיר שסובל מ-OCD

השאלה:
אני בן 27, עוסק בתחום המחשבים והשיווק. בגיל 24 סבלתי מ- OCD בצורה מוגברת, ששיבשה את מהלך החיים שלי, והייתי חוזר על עצמי בכל מיני פעולות. הרגשתי בכל הפעמים שזה קרה לי שזה לא אני, ושאני יכול להתגבר על הבעיה. ניסיתי במשך שבועיים בערך לקחת פקסט, אך החרדה התגברה עוד יותר. אחרי כמה חודשים קיבלתי החלטה שאני לא עושה את זה יותר, ורציתי לעשות משהו שייתן לי הרגשה של מילוי החסר. הסחתי את הדעת והאמנתי שעדיף למות ולא לעשות את זה, וככה בתוך כמה ימים זה הפסיק.

לאחרונה, בעקבות אירוע טראומטי, חזרתי לסבול מההפרעה, יותר במחשבה ופחות במעשים, ואני כמעט בטוח שההפרעה היא תוצאה של חוסר מעש ושהייה ממושכת בבית מול המחשב והאינטרנט, שנובעת מהרגל או עצלנות, כי בימים שבהם העסקתי את עצמי, ההפרעה לא העסיקה אותי. הלכתי לקופת חולים והרופא הנוירולוג הפנה אותי לפסיכיאטר או לטיפול פסיכולוגי, ואמר לי שאני לא אצליח להתגבר על הבעיה לבד.

אני בטוח שכמו שפיתחתי את הבעיה לבד, כך גם אצליח להיפטר ממנה לבד. היום אני עוד סובל מחרדה לפעמים, ויש מצבים רגשיים מסויימים שגורמים לי לסטות מן המהלך הרגיל של המחשבה, או מחשבות והבזקי מחשבות חרדתיות שמעורבות ברגש מובילות אותי לצורך כפייתי מסויים שגורם לי לחזור על עצמי או לעשות משהו לא רצוני, אבל רוב הזמן אני מרגיש טוב ושמח, ואני בטוח שרק אני יכול להוציא את עצמי מזה.

רציתי לדעת אם הפסקת טיפול הפקסט באמצע הזיקה לי או למוח, ואם את חושבת שהשתדלות אמיתית מצדי תגרום להיפטר מהבעיה לגמרי בכוח האמונה, כמו שהצלחתי לפני כן, או רק מהסימפטום שלה. האם כדאי להשתמש ברמוטיב או במשהו אחר שיכול לעזור ולהקל? ושאלה אחרונה, האם יש אפשרות למחוק או לתקן את הרושם בתיק הרפואי שלי?


תשובה:


כפי ששמת לב, בתקופות של שהייה בבית או חוסר מעש, או בתקופות של חוסר ודאות בחיים, אכן יכולה להופיע החמרה של ההפרעה. ככלל, OCD היא הפרעה שבאה בגלים במהלך החיים: יכולות להיות תקופות "נקיות" לגמרי מסבל, תקופות של החמרה, ותקופות של סימנים בעוצמה נמוכה שניתן לחיות איתם ללא טיפול מיוחד כלשהו.

לגבי הפסקת הטיפול בפקסט, לא סביר שנגרם נזק למוח, בוודאי שלא משהו בלתי הפיך. לעיתים יש לאחר הפסקת טיפול כמה ימים של תחושות משונות כמו כאבי ראש, וזה קשור להפסקת נטילת הכדור. אך לאחר שזה חולף, לא נותרת השפעה כלשהי לטווח ארוך.

לגבי השימוש באמונה כנגד סימפטומים פסיכיאטריים, כן, זה יכול לעזור, אבל לפעמים זה גם מבלבל ואפילו מחמיר את הבעיה. כדאי להתייעץ באופן אישי עם איש מקצוע ולבדוק מה נכון לגביך באופן אינדיבידואלי.

אם אתה סובל, אני כפסיכיאטרית ממליצה לא להסס ולפנות להתייעצות עם איש מקצוע. השאלה אם לקחת תרופה, ואם כן, איזו תרופה, צריכה לקבל מענה על ידי הפסיכיאטר/ית, לאחר שתיבדק.

לא הבנתי בדיוק מה אתה שואל לגבי התיק הרפואי. מה זאת אומרת "לתקן את הרושם"? מחיקת חומר מתיק רפואי מהווה עבירה ולא ניתן לבצעה מבחינה חוקית. התיק הרפואי נחשב למסמך משפטי ואסור לבצע בו שינויים לאחר מועד התיעוד המקורי.

בברכה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!