שאלה - טיפול בתרופה Ixel והפרעות קצב לב

השאלה:
אני בת 27. אני סובלת מבולימיה, קיבלתי טיפול תרופתי ב- Ixel, אך קראתי שהתרופה משפיעה על הלב. אני סובלת לעיתים מהתקפים של קצב לב מואץ, כנראה SVT. האם יתכן שזה קשור לנטילה ממושכת של משלשלים? האם התרופה יכולה להשפיע על קצב הלב ולעורר התקפי SVT?




תשובה:


לתרופה Ixel מרכיב נוראדרנרגי (הפועל על אדרנלין), ולכן חלק מתופעות הלוואי האפשריות שלה הן עלייה בקצב הלב ותחושת פלפיטציות (דפיקות לב מואצות, מוגברות, או לא סדירות). לרוב אלה תופעות לוואי שפירות היוצרות רק אי-נוחות עבור המשתמש, אך אין בהן סכנה בריאותית.

אם אכן אובחנת כלוקה ב- SVT על ידי קרדיולוג, עלייך להפנות אליו את השאלה אם תרופה זו בטוחה עבורך, כיוון שזה קשור לסוג ולחומרת הפרעת הקצב שיש לך.

השימוש במשלשלים עלול לגרום להפרעות קצב לב במהלך השימוש בשל שינויים במאזן האלקטרוליטים (המלחים) בדם, שיש להם השפעה על תפקוד תאי הלב. בדרך כלל אין לכך השלכות לטווח ארוך על הלב, לאחר הפסקת השימוש במשלשלים.

במקרים יוצאי דופן, לאחר ירידה ניכרת במשקל, יש לעיתים פגיעה בשריר הלב כתוצאה מן המצב שאליו מגיע הגוף בעקבות הרעבה קיצונית, וזה לאו דווקא קשור למשלשלים.

בברכה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
ד"ר רוית ינקו ד"ר רוית ינקו

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל