שאלה - האם תרופות מסוימות גורמות לעליה ברמת פרולקטין?

השאלה:
האם התרופות Elatrolet


תשובה:
האם התרופות Elatrolet, Maalox ו- Motilium עלולות לגרום לעלייה ברמת הפרולקטין? אני מטופלת בתרופה Dostinex עקב בעיית רמת פרולקטין גבוהה. במהלך הטיפול היא היתה בסביבות ה-500. ממאי בערך התחלתי לקחת את התרופות Elatrolet, Maalox, Motilium ואתמול עשיתי בדיקת דם של רמת הפרולקטין. התוצאה היתה גבוהה, בסביבות 1100.

האם תרופות אלו עלולות לגרום לעליה ברמת הפרולקטין או לתגובות בין תרופתיות?

אין אינטראקציה משמעותית בין התרופות. מוטיליום (domperidone) גורם לעליה ברמת הפרולקטין בפחות מ-1% מהמקרים. שאר התרופות אינן עושות זאת.

בברכה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד

[22/02/2009]




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!