שאלה - תסמונת טרום-וסתית ושחזור קרום הבתולים

השאלה:
לפני 3 שנים קיימתי יחסי מין בפעם הראשונה. אני לא בתולה ואף אחד מהמשפחה והחברות לא יודע את זה. אני דתיה, ורציתי לדעת האם אפשר לעשות ניתוח להחזיר את קרום הבתולים? מה עושים בניתוח הזה והאם זה מסוכן?

בזמן המחזור יש לי כאבים חזקים אני מרגישה שאני לא יכולה לעשות כלום. זה נמשך כבר כמה שנים, הרבה פעמים יש לי בחילות וסחרחורת ולפעמים אני מקיאה וגם יוצא לי דם מפי הטבעת, ולפעמים כמה ימים לפני שמתחיל המחזור יש לי דימום. המחזור שלי לא סדיר ולפעמים זה נמשך שבוע. רציתי לדעת האם יש לי איזו בעיה ומה אפשר לעשות בקשר לדימום מפי הטבעת.




תשובה:


ניתוחים לשחזור קרום הבתולים קיימים. אלה ניתוחים פלסטיים, שמתבצעים באופן פרטי על ידי פלסטיקאי מומחה. בשביל לקבל מידע על ניתוח כזה את צריכה לגשת למנתח פלסטי.

הכאבים שאת מתארת לפני מחזור זו תופעה ידועה הנקראת Premenstural Syndrome – תסמונת טרום-וסתית. אחת הדרכים לטפל בה היא לקיחת גלולות למניעת הריון, שגם יסדירו לך את המחזור הלא סדיר וגם יפחיתו באופן משמעותי את הכאבים. בשביל לקבל גלולות ולטפל בזה את צריכה לגשת לרופא נשים.

דימום מפי הטבעת אינו קשור למחזור. את צריכה לגשת לכירורג לבדיקה. יכול להיות שיש לך טחורים או פיסורה.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר יהודה וייס ד"ר יהודה וייס
מומחה ברפואת עיניים, טיפול בכל מחלות... קרא עוד
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ