//

שאלה - הפסקת מחזור אצל אישה עם שחלות פוליציסטיות

השאלה:
השתמשתי בגלולות במשך 3 שנים עד לפני חצי שנה כאמצעי מניעה ולצורך הסדרת מחזור (שהיה מופיע שרירותית במרווחים של בין שבועיים ל-5 חודשים). לפני תחילת השימוש גם אובחנה תופעה קלה של ציסטות בשחלות. נאמר לי שאין אינדיקציה לבעיית פוריות של ממש.

לפני חצי שנה התבלבל לי לחלוטין סדר לקיחת הגלולות. נוצר מצב שלא התחלתי חפיסה בזמן ומשהתחלתי שוב הפסקתי, ואחרי כמה ימים קיבלתי מחזור במרווח של שבועיים מהקודם. כבר לא הייתי בטוחה מתי כדאי להתחיל לקחת שוב ואיך, לכן פשוט הפסקתי, גם מתוך מחשבה שטוב לעשות הפסקה אחריי תקופה של 3 שנים של צריכה גלולות ומחזור מלאכותי שכזה. מאז לא היה לי מחזור ואני חוששת שזה פשוט לא יחזור מעצמו.

לא בטוחה עד כמה זה רלוונטי, אבל אני שוקלת בערך 53 ק"ג, גובהי הוא 1.69 מטר, ובדרך כלל הייתי קרובה לגבול התת-משקל מהצד התקין. אין לי ולא היו לי הפרעות אכילה.

מעולם לא עשיתי אולטרסאונד וגינלי, וכנראה גם לא אעבור אותה בזמן הקרוב, בשל התכווצות בלתי רצונית בזמן החדירה.

מה נכון לעשות ומה אפשר ומומלץ לבדוק?


תשובה:


מחזור לא סדיר לאחר הפסקה בנטילת גלולות הוא תופעה מוכרת ונפוצה למדי, אך על פי תיאורך סבלת מתופעה זו גם לפני נטילת הגלולות, ועכשיו את כבר לא מקבלת מחזור במשך כמה חודשים. נתונים אלה בהחלט עשויים להיות סימנים לתופעה של שחלות פוליציסטיות, מה שמסביר את המחזור הלא סדיר עד כדי היעלמותו. כמובן שעל מנת לבצע אבחנה מדוייקת וחד-משמעית יש לבדוק את רמתם של הורמונים שונים בגופך, וכן לבצע אולטרסאונד גינקולוגי.

גם אם את סובלת מתופעת ה-וגיניסמוס - התכווצויות בלתי רצוניות בזמן החדירה, פני לרופא הנשים שלך, שיוכל להעריך את המצב ולהדריך אותך לגבי המשך הטיפול, אם יש בכך צורך.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!