שאלה - כאבי גב עקב שרירים תפוסים

השאלה:
במסגרת עבודתי הרמתי ילד כבד שנתלה לי על הכתפיים, ומאז יש לי כאבי גב בחלק העליון וכן כאבים בכתפיים. נבדקתי אצל אורתופד שאמר שאלה שרירים שנתפסו, ונתן לי תרופות לשיכוך כאב ונגד דלקת. הוא אמר שאין צורך בצילום. עבר כבר יום והכאב לא חלף. האם זה יכול לגרום נזק בעתיד לגב ולחוליות? האם יש אפשרות שזה משהו אחר ולא שרירים תפוסים?




תשובה:


אני מקווה ששלומך כבר יותר טוב. סביר ביותר שהאורתופד שנבדקת אצלו צדק, ושמדובר בשרירים תפוסים. העובדה שציינת שחלף יום מתחילת הכאבים והכאב לא חלף אינה מפתיעה, שכן גם לשרירים תפוסים לוקח זמן להשתחרר, יותר מיום אחד.

תיאורטית, יכול להיות שנגרם לך נזק גרמי (לעצמות), עצבי, חולייתי או דיסקלי (פריצת דיסק), אבל אלה נראים לי הרבה פחות סבירים, בפרט בבחורה צעירה ובריאה, שלא סבלה קודם לכן מבעיות דומות באזורים אלו. עצתי לך היא לנוח, לקחת משככי כאבים, לחמם את השרירים באזור ולהתאזר בסבלנות למשך כמה ימים. אם הבעיות לא יחלפו, פני שוב לאורתופד להמשך הבירור.

בברכה,

ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
ד"ר גבריאל גרינברג ד"ר גבריאל גרינברג
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ