שאלה - נטילת רואקוטן בנוכחות בעיית לב

השאלה:
יש לי פצעים בפנים ורופא עור רשם לי כדורי איזוטרטינואין (רואקוטן). יש לי גם VSD בלב. הרופא אמר שזה לא מפריע. רציתי לדעת אם לא מסוכן לקחת את התרופה.


תשובה:


לא ידוע על תופעות לוואי ספציפיות לאנשים עם VSD בלב הנוטלים איזוטרטינואין. תופעות הלוואי של התרופה כוללות יובש בפה ובאף, כאב שרירים, רגישות בחשיפה לשמש, ודיכאון. במקרים חריגים של כאב ראש, הקאות ופגיעה בראייה - יש לפנות מידיית לקבלת טיפול רפואי. בבדיקות דם יכולה להיות עלייה של רמת הכולסטרול ורמת הטריגליצרידים.

חשוב לציין שאיזוטרטינואין יכול לגרום למומים בעובר, ולכן נשים בגיל הפריון חייבות לוודא תוצאות שליליות של בדיקת הריון לפני התחלת הטיפול בתרופה, ולעבור בדיקת הריון כל חודש במהלך הטיפול. מומלץ להשתמש בשני אמצעי מניעה בתקופה זו. יש להימנע מכניסה להריון חודש לפני התחלת הטיפול באיזוטרטינואין עד חודש לאחר סיומו. מידע נוסף על התרופה תוכלי למצוא באינדקס התרופות של אינפומד:

http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=14




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!