שאלה - אנמיה ועליית כמות הלויקוציטים בהריון

השאלה:
אני בת 27, בשבוע ה-24 של הריון, ולהלן תשובות בדיקת הדם שעברתי. ישנם כמה מספר ערכים חריגים. האם הם תקינים?

Glucose Challenge Test 1h 125.00 mg/dl 65,00-140,
WBC Leucocytes 11.60 10x3/micl 4,50-11,0
RBC Red Blood Cells 4.23 10x6/micl 3,80-5,30
Hemoglobin 11.20 g/dl 11,70-16,0
Hematocrit 34.60 % 35,00-47,0
MCV Mean Cell Volume 82.00 fl 79,00-97,0
MCH Mean Cell Hemoglobin 26.50 pg/cell 27,00-34,0
MCHC M.Corpuscular Hg con 32.40 g/dl 31,00-36,0
RDW Red Cell Distri.Width 13.80 % 11,60-15,0
Platelets 213.00 10x3/micl 150,00-450,
MPV Mean Platelet Volume 10.50 fl 8,00-12,0
Neutrophils % 72.1 % 40-75
Lymphocytes % 18.7 % 22-44
Monocytes % 7.5 % 3-13
Eosinophils % 1.4 % 0-6
Basophils % 0.3 % 0-2
Neutrophils # 8.40 # 1,80-7,70.
Lymphocytes # 2.20 # 1,00-4,80
Monocytes # 0.90 # 0,00-1,10.
Eosinophils # 0.20 # 0,00-0,60
Basophils # 0.00 # 0,00-0,20


תשובה:
אני בת 27, בשבוע ה-24 של הריון, ולהלן תשובות בדיקת הדם שעברתי. ישנם כמה מספר ערכים חריגים. האם הם תקינים?

Glucose Challenge Test 1h 125.00 mg/dl 65,00-140,
WBC Leucocytes 11.60 10x3/micl 4,50-11,0
RBC Red Blood Cells 4.23 10x6/micl 3,80-5,30
Hemoglobin 11.20 g/dl 11,70-16,0
Hematocrit 34.60 % 35,00-47,0
MCV Mean Cell Volume 82.00 fl 79,00-97,0
MCH Mean Cell Hemoglobin 26.50 pg/cell 27,00-34,0
MCHC M.Corpuscular Hg con 32.40 g/dl 31,00-36,0
RDW Red Cell Distri.Width 13.80 % 11,60-15,0
Platelets 213.00 10x3/micl 150,00-450,
MPV Mean Platelet Volume 10.50 fl 8,00-12,0
Neutrophils % 72.1 % 40-75
Lymphocytes % 18.7 % 22-44
Monocytes % 7.5 % 3-13
Eosinophils % 1.4 % 0-6
Basophils % 0.3 % 0-2
Neutrophils # 8.40 # 1,80-7,70.
Lymphocytes # 2.20 # 1,00-4,80
Monocytes # 0.90 # 0,00-1,10.
Eosinophils # 0.20 # 0,00-0,60
Basophils # 0.00 # 0,00-0,20

בבדיקתך יש שני ממצאים שחורגים מטווח הנורמה, אך שניהם נורמליים לתקופת הריון.

בהריון ישנה עליה קלה בכמות הלויקוציטים, תאי הדם הלבנים, ובדרך כלל אחראים לעלייה זו התאים הנויטרופילים, אלה בדיוק הממצאים בבדיקתך, וזהו מצב תקין לחלוטין בהריון.

נמצאה אצלך גם אנמיה קלה. זו תופעה שכיחה בהריון, כיוון שנפח הדם עולה ב-50% והגוף נדרש לייצר כמויות גדולות של המוגלובין. העובר צורך גם הוא את הברזל של האם כדי לבנות את ההמוגלובין שלו. בדרך כלל מתחילים טיפול בכדורי ברזל כאשר רמת ההמוגלובין נמוכה מ-10, או אם האם סימפטומטית. רצוי לחזור על הבדיקה ולהשלים גם בדיקה של רמת הברזל.

אפשרות אחרת היא להתחיל לקחת ברזל ולחזור כעבור חודש על הבדיקה. בכל מקרה, יש להתייעץ עם רופא הנשים לפני התחלת כל טיפול כשאת בהריון או מיניקה.

ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד

[01/08/2009]




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!