שאלה - הסיכונים בהפסקת תרופה נגד דיכאון

השאלה:
לקחתי בעבר פבוקסיל 150, ובשבועיים שלושה האחרונים הפסקתי את הטיפול עקב רצון להיכנס להריון. אילו תופעות לוואי יכולות להופיע לי חוץ ממה שהיו לי השבוע - בכי והתפרצויות?


תשובה:


לאחר ההפסקה של תרופה מקבוצת נוגדי הדיכאון כגון פבוקסיל, יכולים להופיע שני סוגי תופעות:

תופעות נפשיות, כפי שתיארת, שהן בעצם חזרה של הסימפטומים שהיו לפני נטילת התרופה (לפעמים באופן שונה ממה שהיה קודם). תופעות אלו יכולות לכלול אי-שקט, נטייה לבכי ולהתפרצויות, וגרוע מכך - בהמשך עלולים לחזור הדיכאון או הפרעות החרדה, כפי שהיו לפני התחלת הטיפול התרופתי.

תופעות גופניות כגון כאבי בטן, שלשול או עצירות, כאבי ראש, סחרחורות. תופעות אלו קשורות להשגת שיווי משקל חדש בגוף עם ובלי התרופה, והן חולפות תוך כמה ימים עד מספר שבועות, ואינן מדאיגות.

חזרה של ההפרעה הנפשית שבעטיה קיבלת את הטיפול תרופתי יכולה והחמרתה במהלך ההריון עלולה לפגוע במצבך הרגשי, ובעקבות כך גם ביכולת להיכנס להריון ובהתפתחות העובר, ובהמשך גם יכולות להיות לכך השלכות על יכולתך לטפל ברך הנולד. לכן אני ממליצה בחום לא להפסיק את הטיפול מבלי להמשיך במעקב פסיכיאטרי מסודר דווקא בתקופה זו של חייך. אני ממליצה גם לשקול חזרה לטיפול תרופתי בפבוקסיל או בתרופה אחרת שיותר מתאימה להריון לאחר תום השליש הראשון של ההריון, שבו מתרכז רוב הסיכון להיווצרות של מומים עובריים בעקבות שימוש בתרופות.

בברכה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!