שאלה - חזרה של תסמיני חרדה ודיכאון אחרי הפסקת תרופה

השאלה:
במשך 3 שנים נטלתי סרוקסאט 10 מ"ג, 1 ליום, וזאת בעקבות משבר בחיי האישיים. לפני כחודש וחצי, בהמלצת הרופא, הפסקתי בהדרגה את נטילת הכדור, מפני שהרגשתי מצוין במשך תקופה ארוכה, ובכלל חל שינוי לטובה בחיי, ולכן הכל נראה כאילו זה הזמן הנכון להפסיק את הכדור.

כחודש לאחר הפסקת הכדור (בהדרגה איטית ובדיוק על פי הוראת הרופא) התחלתי להרגיש עצבות, רגשות יתר, אני בוכה מכל דבר הכי קטן, מעבר לנורמה לדעתי. עלי לציין שאני טיפוס מאוד רגשני ופגיע מטבעי, אך בתקופת נטילת הסרוקסאט הפכתי לחזקה יותר, אופטימית ורגועה. אני מודעת לכך שהסימפטומים שהיו לי לפני נטילת הסרקוסאט כנראה חוזרים אלי.

האם להמתין עם נטילת הכדור שוב, או להתחיל מייד ליטול אותו שוב?


תשובה:


ההחלטה אם להתחיל שוב בכדור תלויה בך וברופא המטפל. מאוד תלוי עד כמה רגשות היתר הזו והעצבות מפריעים לך. אני ממליצה לך להתייעץ עם פסיכולוג או פסיכיאטר לגבי המשך הטיפול.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!