שאלה - גדילת השדיים בעקבות נטילת גלולות למניעת הריון

השאלה:
אני לוקחת גלולות מסוג מליאן, ומאז שהתחלתי לקחת אותן גדלו לי השדיים ממידה C למידה D.

אם אני אפסיק לקחת גלולות, האם החזה שלי יקטן חזרה למידה C? איך אני מפסיקה לקחת גלולות וממתי להתחיל להשתמש בקונדום?


תשובה:


לא ציינת מתי התחלת לקחת את הגלולות מסוג מליאן, אך בכל אופן, גלולות בהחלט יכולות לגרום להגדלת השדיים, עקב ההורמונים המצויים בהן, ולכן אם תפסיקי ליטול אותן קרוב לוודאי שהשדיים שלך יחזרו לגודלם הקודם.

אם תופעה זו מטרידה אותך, וזו הסיבה שבגינה את רוצה להפסיק את נטילתן, אני ממליצה להיוועץ ברופא המטפל, ופשוט להחליף את הגלולות לגלולות במינון נמוך יותר, שגורמות לפחות תופעות לוואי.

אם בכל זאת את מעוניינת להפסיק בנטילת הגלולות, רצוי לסיים את החפיסה, לקבל מחזור, ולהתחיל להשתמש מייד באמצעי מניעה אחר.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!