שאלה - איבוד חוש הטעם אחרי ניתוח בקע טבורי

השאלה:
בעבר הייתי מאוד שמן. בשנתיים האחרונות ירדתי הרבה ואני שומר על משקל תקין. לפני כמה ימים עברתי ניתוח בקע טבורי בהרדמה מקומית + טשטוש קל. עברו שבועיים מאז, לכאורה הכל בסדר, אולם חוש הטעם לא קיים. האם התופעה מוכרת? האם חוש הטעם יחזור עם הזמן?

ממכתבך עולה שעברת הרדמה וטשטוש קל ולאחר מכן איבדת את חוש הטעם. אם כוונתך לכך שהורדמת עם מסכה לרינגיאלית (אחת מצורות ההרדמה הכללית), קרוב לוודאי שנגרמה פגיעה חד או דו-צדדית לעצב הלשון (lingual nerve) עקב לחץ הבלון של המסכה. פגיעה זו מוכרת בספרות הרפואית ועלולה לקרות כאשר המסכה אינה מונחת כשורה, אולם גם כאשר המסכה מונחת בצורה האופטימלית.

לפי הדיווחים בספרות, מצב איבוד חוש הטעם עשוי להימשך בין שבועיים לחצי שנה ואף יותר.

כמובן שיכולות להיות סיבות רבות נוספות לאיבוד חוש הטעם, וביניהן תופעות לוואי של תרופות, הקרנות, פגיעה מוחית, ניתוחים עקב השמנת יתר ועוד, אולם אלה אינם מתאימים לתיאור המקרה שלך.

בשלב זה אני ממליץ להמתין, אם כי התייעצות עם נוירולוג יכולה להועיל.


בברכה

ד"ר נחום ורבין


תשובה:
מומחה לכירורגיה כללית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!