שאלה - חיסון נגד סרטן צוואר הרחם ויובש בנרתיק

השאלה:
אני ובן הזוג שלי מקיימים יחסי מין ללא קונדום זה כחודש. השבוע אובחנו אצלו יבלת קונדילומה והיא נצרבה על ידי רופא עור. אני קיבלתי את החיסון ה-1 מתוך 3 של גרדסיל לפני כחודשיים. האם זה מספיק כדי להגן עלי מפני הידבקות ב- HPV? אם לא, האם קונדום מספיק כדי ל


תשובה:


חיסון אחד מתוך השלושה בוודאי לא מספק הגנה מלאה, אולם בהחלט יש טעם להשלים את כל סדרת החיסונים. לא ברור באיזה זן נדבק חברך, ויש סיכוי שהוא נדבק באחד הזנים שאינם גורמי סרטן צוואר הרחם. קונדום עשוי להפחית במידה מסוימת את סכנת ההידבקות אבל אינו מספק הגנה שלמה. לא ניתן לדעת בדיוק מתי בן זוגך אינו נושא יותר את הנגיף.

לגבי השאלה השנייה - מומלץ לפנות לגינקולוג(ית) לבירור הסיבה לבעיה, שלפיה יוצא לך פתרון.

בברכה

ד"ר איציק לוי רופא בכיר
המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני
מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!