שאלה - האם אפשרי שילוב של גלולות והתקן תוך-רחמי?

השאלה:
האם טבעי שיש דימום חזק אחרי התקן מירנה? האם אפשר לעכב הופעה של מחזור עקב יציאה לסוף שבוע? האם מומלץ לקחת גלולות כדי לסדר את המחזור החודשי? בגלל ההתקן, אין לי מחזור מסודר.


תשובה:


כאשר יש התקן תוך-רחמי קשה לשלוט על זמני המחזור. אחת התכונות של ההתקן מסוג מירנה היא הפחתת המחזור באופן משמעותי, עד כדי היעלמותו לחלוטין בחלק מהמקרים. אבל תהליך זה יכול לקחת מספר חודשים, ובחודשים אלה יכולים להיות אי-סדירות במחזור ולפעמים גם דימומים חזקים.

אני לא ממליצה לך לשלב גלולות עם התקן, שכן אלו כמויות גדולות מדי של הורמונים בבת אחת.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!