שאלה - מה הסיכוי להידבקות בהפטיטיס B למי שחוסן בעבר?

השאלה:
לא מזמן התגלה לי שבן זוגי הוא נשא של הנגיף הפטיטיס B. למזלי, חוסנתי מפני הנגיף לפני כשנתיים. רציתי לדעת מה הסיכוי שמי שחוסן מפני המחלה עדיין יכול להידבק? האם יש סיכוי כזה בכלל? מה הסיכוי שהנגיף יתפתח ויתפרץ למחלה? מה הסיכוי שילד ממנו ישא את הנגיף? אם כן, האם יש טיפול מונע להידבקות העובר?

כדי לדעת אם החיסון שביצעת אכן מגן עלייך את צריכה לבצע בדיקת נוגדנים להפטיטיס B. אם כייל הנוגדנים גבוה מ 1:10, את מחוסנת.

הסיכוי שהנגיף יתפתח ויתפרץ למחלה הוא כ-10%, אבל היום יש טיפולים שיכולים למנוע זאת. על בן זוגך להיות במעקב אצל מומחה למחלות כבד (הפטולוג) שידאג לכך שהמחלה לא תתפרץ.

לגבי הילד – אם את מחוסנת אין שום סכנה לעובר כיוון שההדבקה היא מהאם ולא מהאב.

בברכה

ד"ר איציק לוי


תשובה:
מומחה במחלות זיהומיות





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!