שאלה - ניקוז הידרקון (הידרוצפלוס)

השאלה:
קרוב משפחה בן 80 מעד במדרגות, קיבל מכה בראש, איבד את ההכרה לכמה דקות, וקיבל דמם תוך-מוחי. האירוע היה לפני כחצי שנה לערך. אחרי כמה חודשים המצב השתפר והיתה ספיגה מלאה של הדמם. אחרי שתי טיסות קצרות הוא קיבל התקף אפילפטי ואיבד את ההכרה לחצי שעה לערך. מאז ישנה הידרדרות במצב הזיכרון שלו ובעיות בהליכה.

לאחר כמה בדיקות CT הוצע לו לבצע ניקוז, מאחר שיש לו הידרוצפלוס חריף. מאז ההצעה עברו שלושה חדשים והמצב לא משתפר. שוב הוצע לו ניקוז. האם הניקוז יעזור לו, והאם יצליח לשפר את ההליכה או את הזיכרון שלו?

ההידרקון (הידרוצפלוס) כנראה יוצר לחץ ועשוי לגרום לנזק מתמשך למוח. היות שהניתוח לניקוז פשוט יחסית, אני ממליץ על קבלת הצעת הרופאים, שבוודאי שקלו גם את הסיכונים הנלווים. יתכן שיהיה שיפור בעקבות הניתוח, ולפחות מאוד לא סביר שלא תהיה החמרה.

ד"ר נחום ורבין


תשובה:
מומחה לכירורגיה כללית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!