שאלה - טשטוש ראייה אחרי נטילת רמוטיב

השאלה:
אני בן 29. ביקשתי מרופאת המשפחה תרופה בשם רמוטיב לטיפול בדיכאון. לקחתי כדור אחד ביום של 250 מ"ג למשך 6 ימים שבהם נחשפתי חשיפה ישירה לשמש. החלטתי להפסיק את התרופה בעקבות כוויה שקיבלתי בשפתיים, אבל הנושא היותר מטריד הוא שיש לי טשטוש ראייה מאז נטי


תשובה:
אני בן 29. ביקשתי מרופאת המשפחה תרופה בשם רמוטיב לטיפול בדיכאון. לקחתי כדור אחד ביום של 250 מ"ג למשך 6 ימים שבהם נחשפתי חשיפה ישירה לשמש. החלטתי להפסיק את התרופה בעקבות כוויה שקיבלתי בשפתיים, אבל הנושא היותר מטריד הוא שיש לי טשטוש ראייה מאז נטילת התרופה וגם אחרי הפסקתה. הראיה שלי בדרך כלל עיקרון תקינה לחלוטין.

קראתי מאמר על צמח הפרע אשר עשוי לגרום לירוד (קטרקט) כתוצאה מחשיפה לשמש:

http://www.gamnon.net/.../Heb-Spices-Peh-StJohnsWort.htm

אני מאוד חושש שהראיה שלי נפגעה עקב השימוש הלא נכון שלי בתרופה והחשיפה המסוכנת לשמש. אודה לכם על כל מידע בנושא.

מידע נוסף לגבי התרופה רמוטיב תמצא כאן:

http://www.infomed.co.il/questions/q_121207_10.asp

תופעות הלוואי של התרופה מעטות, וכוללות בעיות בבטן. בספרות הרפואית מדווח גם על רגישות לאור במקרה של חשיפה לאור שמש, אך זה נדיר. לגבי המעורבות של העור, אני ממליץ לך לפנות לרופא עור. לגבי הבעיה בעיניים, פנה לרופא עיניים לצורך בדיקה והערכה.

בברכת רפואה שלמה,

ד"ר עידו דידי פביאן - אינפומד

[05/08/2009]




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!