שאלה - אינטראקציה בין אלטרולט לקלונקס

השאלה:
לאחרונה קבלתי תרופה חדשה בשם אלטרולט (10mg בערב), ורציתי להיות בטוחה שאין אינטראקציה בינה לבין קלונקס, אותה אני לוקחת לפני השינה (חצי כדור של 0.5mg ולעיתים נדירות כדור שלם - 0.5mg.
אם יש חשש לבעיה כזאת, אולי אפשר יהיה לקחת את האלקטרולט בבוקר?




תשובה:

זו נחשבת אינטראקציה בדרגה קלה.
ניתן לקחת את שתי התרופות, אולם יש להיות מודעים לאפשרות של השפעה סדטיבית מוגברת, טשטוש וסחרחורת.
נטילה של אלטרולט בבוקר עלולה לגרום לתחושת עייפות וטשטוש במשך היום, ובד"כ אינה מומלצת.
ניתן לקחת אותה גם בבוקר, אולם חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל לפני שתעשי כן.





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל