שאלה - עצות לבחורה שסובלת מריפלוקס

השאלה:
לפני כשנה החלו לי כאבים באזור הקיבה. בבדיקת גסטרוסקופיה שעשו נאמר לי שיש לי החזר קיבתי-ושטי (ריפלוקס), שהשוער מעט רופף, ושנמצא אצלי החיידק הליקובקטר פילורי. לקחתי טיפול משולש נגד החיידק והכאבים עברו. לקחתי את כל ההמלצות הרפואיות מאד ברצינות: ספורט


תשובה:


ההמלצה היא לשמור על מרווח של שלוש שעות בין הארוחה האחרונה לבין השינה, ואין הגבלה לגבי שתיית מים.

טאמס הוא נוגד חומצה מהדור הראשון. ההמלצה היא לקחת 2-1 טבליות עם הופעת הצרבת. אין להשתמש ביותר מ-16 טבליות ב-24 שעות.

מטרת הטיפול התזונתי והתרופתי הוא להקל על התסמינים של הריפלוקס, ולא כדי להחזיר את השוער למצבו ההדוק. על מנת להשיג תוצאה זו, יש לעבור ניתוח, אך טיפול זה עוד רחוק ממך, מכיוון שהוא נועד לאנשים שאינם מגיבים לטיפול תרופתי, ושהתסמינים שלהם קשים.

בהצלחה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!