שאלה - חלומות מטרידים אחרי נטילת רמוטיב לטיפול בדיכאון

השאלה:
אני בן 26 וסובל מחרדה. בעצת רופאת המשפחה התחלתי לקחת תרופה בשם רמוטיב, במינון מלא, ונטלתי אותה במשך כחודשיים. לא היתה כל הטבה. בדיעבד התברר לי שהתרופה מיועדת בכלל לדיכאון ולא לחרדה.

מאז התחלת נטילת התרופה, התחילו אצלי חלומות סוריאליסטיים או חיים מאוד. הפסקתי את הטיפול בהדרגה, והיום, כ-6 חודשים אחרי, עדיין נמשכים החלומות הקשים גם בשנת צהריים וגם בלילה ויוצרים אי שקט. גם בעזרת כדורי שינה טבעיים החלומות לא פוסקים. האם זה צפוי לחלוף? הרי ידוע שעם הפסקת הטיפול בתרופות תופעות הלוואי נעלמות, לא? אני ממש סובל.


תשובה:


רמוטיב היא תרופה היעילה לטיפול במקרי דיכאון קל עד בינוני, וככל הנראה גם לחרדה. אחת מתופעות הלוואי של התרופה, היא הופעה של חלומות "חיים" כפי שאתה מתאר. תופעה זו מוכרת גם כתופעת לוואי שיכולה להופיע תוך שימוש בקבוצת התרופות נוגדות דיכאון וחרדה מקבוצת ה- SSRI כגון סרוקסאט, פבוקסיל ועוד.

התופעה אכן אמורה להיעלם תוך מספר שבועות לאחר הפסקת השימוש בתרופה, אולם יתכן כי כעת אתה ברגישות יתר לחלומות מהסוג הזה, וממשיך לחוות ולזכור אותם, גם ללא השימוש בתרופה. יש לזכור שגם חרדה בפני עצמה יכולה להשפיע על החלומות ועל איכות השינה, ולגרום לאי-שקט.

מכיוון שגם כדורי השינה הטבעיים לא עוזרים, ואתה ממשיך לסבול, אני ממליצה בחום להתייעץ עם פסיכיאטר שיתאים עבורך טיפול לאחר בדיקה יסודית והבנה מדוייקת של בעייתך.

בברכה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!