שאלה - דימום לאחר לקיחת פוסטינור

השאלה:
אני בת 25. התחלתי חפיסת גלולות חדשה ויומיים אחר כך אבדה לי החבילה. יומיים לאחר מכן קיימתי יחסי מין והקונדום נקרע, ולכן לקחתי פוסטינור. האם עלי להמשיך לקחת את הגלולות כסדרן או לחכות למחזור הבא? האם הדימום לאחר נטילת הפוסטינור נחשב למחזור רגיל?




תשובה:


לאחר נטילת פוסטינור אופייני שמופיעים דימומים קלים ושיבושים במחזור החודשי, כולל הקדמת הווסת. מה שאת מתארת אופייני, ולא צריכה להיות סיבה לדאגה. אבל מכיוון שפוסטינור לא מגן מפני הריון, אם את ממשיכה לקיים יחסי מין אחרי נטילת פוסטינור, את צריכה להמשיך לקחת גלולות כרגיל או להשתמש באמצעי מניעה אחרים ולא לחכות למחזור הבא.

בברכה

ד"ר יעקב אולך - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ