שאלה - שימוש בגלולות למניעת הריון לטיפול באקנה

השאלה:
התחלתי לקחת גלולות דיאנה 35 כטיפול נגד פצעי בגרות. עשיתי זאת ביום אקראי ללא התייחסות למחזור (אני אמורה לקבל מחזור בסוף החודש והתחלתי מאמצע החודש). מה עלי לעשות ומה יכול להיגרם כתוצאה מכך? אין ביכולתי לפנות לרופא עור בימים אלה.
(בינתיים לקחתי שלושה כדורים)

בנוסף לכך רציתי לדעת אם הכדורים גורמים להשמנה.


תשובה:

נטילת גלולות למניעת הריון באמצע המחזור הווסתי עלולה לגרום במהלך החודש הראשון של נטילתן לחוסר סדירות במחזור הווסת, כלומר יכולים להיות דימומים שאינם סדירים, אם כי יכול להיות שלא יהיו דימומים כלל עד לסיום החבילה. לאחר סיום החבילה הראשונה צפוי דימום וסתי רגיל או קצת יותר מהרגיל.

מה שחשוב לדעת, שאם את נוטלת את הגלולות גם למניעת הריון, בחודש הראשון של נטילתם אינך מוגנת לחלוטין ויש צורך באמצעי מניעה נוסף.

לגבי שאלתך האם הכדורים גורמים להשמנה - כן, זו אחת מתופעות הלוואי של גלולות בכלל, אם כי אינה שכיחה כל כך ואין מדובר בהשמנה קיצונית (אלא אם כן תעלי משמעותית בכמות הקלוריות שאת אוכלת כל יום, ללא קשר לגלולות).

ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!