שאלה - האם גרד והרפס זוסטר קשורים לנטילת אוקסאר?

השאלה:
האם ייתכן ששימוש בתרופה אוקסאר מזה חצי שנה גרם להופעת גרד מקנדידה והרפס זוסטר? הגרד הוא בפות ובקרקפת.




תשובה:


אין קשר בין שימוש בתרופה אוקסאר לבין הופעת מחלות כקנדידה והרפס זוסטר. כמו כן, אין קשר לגרד, למרות שהוא חלק בלתי נפרד מהקליניקה המלווה מחלות אלו.

המחלות שאת ציינת יכולות לפעמים להופיע בשל פגיעה מסויימת במערכת החיסונית של הגוף, ולכן, הייתי מציע לך לעשות בדיקות כלליות כגון: בדיקות דם, הורמונים ויטמינים וכו' ולראות שאת אכן מאוזנת.

לקריאה נוספת על תרופת האוקסאר אני מפנה אותך לדף התרופה באינדקס התרופות של אינפומד:

http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=312




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל