שאלה - חיסון נגד סרטן צוואר הרחם

השאלה:
אני אמא ל-2 בנות בגיל ההתבגרות. ברצוני לדעת עד כמה חשוב לחסן בנות דתיות נגד סרטן צוואר הרחם. לפי מה שאנחנו מחנכים אותן, הגבר הראשון והיחיד שלהן יהיה בע"ה החתן שלהן אחרי החתונה. האם במקרה עזה החיסון נחוץ בכלל? מצד שני, אמא שלי חלתה בסרטן הזה בגיל מבוגר.

אין ספק שהחיסון מגן מפני הדבקה בווירוס המהווה גורם סיכון ללקות בסרטן צוואר הרחם. החיסון הוא בטוח לשימוש והראה את יעילותו בכמה מחקרים. מצד שני, הווירוס עובר במגע מיני, כלומר ניתן לשער (אם כי דבר אינו בטוח ב100%) שבנותייך מוגנות מבחינה זו עד נישואיהן. אבל לאחר מכן, ההגנה תהיה תלויה בגבר שלו ינשאו.

החיסון אינו זול, ולכן יש לשקול את עלותו מול התועלת הצפויה. המחלה אצל אימך יכולה לרמז על סיכון מוגבר אצל בנותייך, אולם הנושא מצריך ייעוץ מומחה ואינו קשור לחיסון.

בברכה

ד"ר אייל לשם


תשובה:
היחידה למחלות זיהומיות
ביה"ח שיבא - תל השומר





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!