שאלה - התכונות המיוחדות של גלולות סרזט

השאלה:
לפני כ-5-4 חודשים החלפתי גלולות למניעת הריון מסוג גינרה בגלולות סרזט בשל רמת כולסטרול גבוהה והיסטוריה של TIA ואאורה מיגרנוטית. עם תחילת נטילת הגלולות החדשות קיבלתי מחזור, ומאז הפסיקה הווסת לחלוטין. רופאת הנשים אמרה לי שזה בסדר. האם זה כך, והאם אין סכנה לטווח ארוך מסוג כלשהו בכך שאין מחזור וסת תקין?


תשובה:


גלולות מסוג סרזט מכילות רק פרוגסטרון, ואופן הנטילה הרצוף שלהן מונע את הדימום הווסתי. אין כל סכנה בכך, בפרט במקרה שלך, כאשר הסכנה היא בנטילת גלולות משולבות המכילות אסטרוגן ופרוגסטרון, שעשויות לגרום לקרישיות יתר ולנזקים חמורים. מידע נוסף על סרזט תוכלי למצוא כאן:

http://www.infomed.co.il/questions/q_101607_7.asp




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!