שאלה - עליה ברמת הכולסטרול וה- CPK אצל אישה שנוטלת גלולות

השאלה:
אני בת 30, נוטלת גלולות למניעת הריון מסוג מינס + פרימולוט נור בגלל אנדומטריוזיס חמור. עברתי בדיקות דם כלליות, והתוצאות היו

כולסטרול - 297
LDL - 222
CPK - 199 (הנורמה עד 145)

לפני כשנה, כשלא נטלתי גלולות, רמת הכולסטרול היתה 190 ורמת ה- LDL היתה 118, שניהם בגדר הנורמה. גם בעבר הרחוק, כשלקחתי גלולות רמת הכולסטרול תמיד עלתה, וכשהייתי מפסיקה את נטילת הגלולות, רמת הכולסטרול היתה יורדת לנורמה.

בגלל האנדומטריוזיס אסור לי להפסיק את לקיחת הגלולות. הייתי אצל רופא המשפחה והוא רוצה שאתחיל לקחת סימוביל 10 מ"ג. האם באמת אני חייבת להתחיל בטיפול להורדת הכולסטרול? שמעתי שכאשר מתחילים לקחת כדורים להורדת כולסטרול זה לכל החיים. האם זה נכון? האם כאשר אפסיק לקחת גלולות למנית הריון ואתחיל טיפולים לצורך כניסה להריון אצטרך גם להמשיך לקחת את הסימוביל?

רמת ה- CPK שלי תמיד היתה בתחום הנורמה, וזו פעם ראשונה שהיא עולה. אני לא מתעמלת כלל, אז היא לא קשורה לפעילות גופנית. רופא המשפחה טוען שזה גם קשור לגלולות. האם זה נכון?


תשובה:


האם ניסית להחליף את סוג הגלולות? מדוע אינך מנסה להשתמש בהתקן תוך-רחמי למניעת הריון? חשוב מאוד לשמור על פרופיל שומנים וכולסטרול ברמת הנורמה. הכולסטרול מצטבר על הדופן הפנימי של כלי הדם ובמהלך הזמן גורם להיצרות, ועל כן מאוד חשוב לשמור על רמה נמוכה שלו. אם אינך מצליחה להוריד את רמתו על ידי פעילות גופנית, דיאטה נכונה והחלפת הגלולות, בהחלט כדאי להתחיל טיפול בסימוביל. סביר להניח שכאשר תפסיקי את הטיפול בגלולות, רמת הכולסטרול תרד, ותוכלי להפסיק את הטיפול בסימוביל, אך קחי בחשבון שרמת הכולסטרול עולה עם הגיל.

העלייה ברמת ה- CPK קשורה ככל הנראה לגלולות, אך אין לי מספיק מידע על מצבך הבריאותי ועל הרקע המשפחתי כדי לומר בוודאות. תרופות להורדת רמת הכולסטרול עלולות לגרום לעלייה ברמת ה- CPK. אני מציעה לגשת לרופא הנשים שלך להערכת המצב מחדש ולשקול טיפול מתאים.

למידע נוסף השתמשי בקישורים הבאים:

http://www.infomed.co.il/preg/thePill.asp




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!