שאלה - טיפול עם בוטוקס בהריון

השאלה:
קיבלתי זריקת בוטוקס לפני כמה ימים. עשיתי בדיקת הריון קודם לוודא שאני לא בהריון, והיא יצאה שלילית. חלפו עוד כמה ימים וטרם קיבלתי מחזור, ואני חוששת שאולי אני בכל זאת הריון. האם הדבר מסוכן? האם ללכת להיבדק?


תשובה:


בוטולינום טוקסין (בוטוקס) שייך לקטגוריה C בהקשר של הריון. כלומר, אין מספיק נתונים ומחקרים המוכיחים נזק לעובר, אולם שימוש בתרופה בזמן הריון אינו מומלץ, אלא אם התועלת מצדיקה את הנזק הפוטנציאלי לעובר. במקומך, לא הייתי דואגת, אלא חוזרת על הבדיקה בעוד מספר ימים בתור צעד ראשון, ואז שוקלת את העניין.

בברכה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!