שאלה - התרופה אוטרוגסטן לאחר עיכוב במחזור ועל הפרשות ופטרת בנרתיק

השאלה:
1) הפסקתי לקחת גלולות למניעת הריון, ומאז במשך חודשיים לא קיבלתי את המחזור החודשי. רופא נשים בדק הריון בבדיקת אולטרסאונד בלבד וקבע שאין הריון, ורשם לי אוטרוגסטן 200 מ"ג .את הכדור הזה עדיין לא לקחתי כי הופיעו לי סימנים של מחזור, והעדפתי לראות אם הוא יגיע באופן טבעי. האם רצוי להמתין או לקחת את הכדורים?
2) באופן כללי אני סובלת מהפרשות לבנות סמיכות מעט ללא ריח. ציינתי את זה אצל הרופא שאמר שזוהי תופעה טבעית למי שנוטלת גלולות, ושזה רק מצביע על בריאות תקינה - האם זה באמת טבעי או שיש לכך טיפול?
3) בנוסף אמר הרופא שיש לי קנדידה, אך היא לא מזיקה ואין צורך לטפל בה, להפך - יש להימנע מצריכת תרופות מיותרות. האם באמת יש קנדידה שאינה מזיקה ואינה מצריכה טיפול?
בשבוע האחרון אני סובלת מגירוד בפתח הנרתיק עם אודם קל, כשהגירוד מתגבר במיוחד בשעות הבוקר - האם יש לזה קשר לאיחור המחזור? לקנדידה?



תשובה:
1. את יכולה להמתין כמה ימים אם לדעתך הווסת יגיע. מדובר בכדורים שהם נגזרת סינתטית של ההורמון פרוגסטרון המופרש ע"י השחלה (גופיף צהוב למעשה) לאחר הביוץ. הכדורים נועדו לחקות את הפעילות של הורמון זה מכיוון שאצלך המחזור לא היה ביוצי (אחרי הפסקת השימוש בגלולות, המחזורים הראשונים עלולים להיות לא ביוציים), כלומר, לא השתחררה ביצית מהזקיק בשחלה ולכן הזקיק לא הפך לגופיף צהוב, שאמור להפריש את הפרוגסטרון. מטרת הפרוגסטרון היא ליצור סביבה תומכת להריון. במידה והביצית לא הופרתה ואין הריון יש ירידה ברמת ההורמונים שמביאה לנשירת הרירית ברחם ולדימום. לכן אם הדימום לא יגיע בימים הקרובים מומלץ לקחת את האוטרוגסטן.

2. הפרשה לבנה סמיכה ללא ריח היא טבעית. יש לחשוש יותר מהפרשות מסריחות בצבע ירוק או צהוב שיכולות להעיד על זיהום בנרתיק, כמובן בנוכחות סימנים נוספים כמו חום, כאבים ורגישות בבטן תחתונה או הנרתיק וכו'.

3. במידה ואת סובלת מאודם וגירוד בנרתיק ויש גם הפרשה לבנה גבינתית, מאוד יכול להיות שיש לך זיהום פטרייתי. ניתן לטפל בכך ע"י תכשירים נוגדי פטריות, אך עלייך לגשת לרופא, להיבדק ולקבל מרשם על מנת לאמת את האבחנה של פטרת. אין לכך קשר לאיחור במחזור.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!