שאלה - טיפול בפרפור פרוזדורים

השאלה:
אני בת 56, בריאה לחלוטין, ופתאום לפני שבוע אושפזתי בשל פרפור פרוזדורים. יוצבתי ונשלחתי להמשך בירור באמצעות בדיקת אקו לב ובדיקת הולטר בקהילה. אני מקבלת אספירין ו-120 מ"ג איקאקור (וראפאמיל) ליום. אני סובלת מחולשה ולחץ דם נמוך, ורוצה לשאול אם ייתכן שלחץ הדם שלי, שבדרך כלל הוא נמוך, יורד עוד יותר בעקבות התרופות. האם ישנן תרופות להסדרת הקצב המיועדות לאנשים עם לחץ דם נמוך? מאז האשפוז אני בחרדה, ואני מאד נלחצת מחולשה שפעם לא התייחסתי אליה. האם יש סיבה לדאגה עד לביצוע הבירור?


תשובה:


פרפור פרוזדורים הוא הפרעת קצב לב אשר גורמת דופק מהיר ולא סדיר. זוהי הפרעת קצב נפוצה יחסית, ושכיחותה הולכת ועולה עם הגיל. באנשים בריאים, כלומר ללא מחלת לב מבנית או מסתמית אחרת, היא יכולה להיות אפילו נטולת תסמינים ולהתגלות במקרה.

הסיכון העיקרי בהפרעת קצב זו היא הנטייה להיווצרות קרישי דם בעליות (פרוזדורים) של הלב. אלה יכולים להינתק ולהגיע עם מחזור הדם לאיברים אחרים, כמו המוח, הכליות והמעיים, לגרום לסתימות של עורקים באיברים אלה ולנזקים בהם. לכן חלק משמעותי של הטיפול באנשים עם פרפור הוא טיפול "מדלל דם" באספירין או בקומדין, בהתאם לגיל ולגורמים נוספים.

אין לך סיבה להיות בלחץ בשל הפרעת הקצב הזו. כדאי להשלים את הבירור המומלץ ולהיות במעקב קרדיולוגי מסודר, מכיוון שתהיה לדברים השפעה על הטיפול התרופתי שיומלץ לך. רוב הסיכויים שההשפעה על חייך תהיה מינימלית.

התרופה שאת נוטלת, איקאקור, בהחלט יכולה לגרום לירידה בלחץ הדם, ואם הנטילה שלה גורמת לך לחולשה משנית או לאי-נוחות אחרת, כדאי להחליף אותה בתרופה אחרת. יש תרופות להסדרת קצב שמתאימות לאנשים עם לחץ דם נמוך.

ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!