שאלה - איחור של יום בנטילת הגלולה למניעת הריון

השאלה:
עד עתה נהגתי להתחיל לקחת גלולות למניעת הריון ביום חמישי וסיימתי לאחר שלושה שבועות באותו יום. החודש שכחתי לקחת ביום חמישי. האם עלי להתחיל לקחת גלולות החודש מיום שישי? האם אין לכך השפעה?


תשובה:

עד 24 שעות איחור בנטילת גלולה (בתחילת החודש או במהלכו), אין השפעה על יעילות הגלולה, כל עוד מדובר באירוע יחיד באותה חפיסה.

מקובל להמליץ כי במידה והיה איחור ארוך יותר, יש להיעזר באמצעי מניעה נוסף באותו החודש, עד להתחלת החפיסה הבאה.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!