שאלה - אי חזרת וסת לאחר הפסקת הגלולות לאם מניקה

השאלה:
אני 8 חודשים אחרי לידה רגילה. בחודשים האחרונים נהגתי ליטול גלולה נגד הריון בתקופת ההנקה (שכחתי את השם). לפני כשלושה שבועות הפסקתי ליטול את הגלולה ואני עדיין מיניקה, אך עדיין לא קיבלתי וסת .האם הפסקת הגלולות אמורה להביא להופעת הווסת ? חשוב לנו לדעת כיוון שעדיין לא קיבלתי וסת, ואנו מעוניינים להיכנס שוב להריון. חשוב לדעת את תאריך הביוץ, כיוון שיש לנו בת בבית והיינו רוצים להגדיל את הסיכויים לבן.



תשובה:
ייתכן כי טרם קיבלת וסת, משום שבעת הפסקת גלולות, לוקח זמן לחזרת סדירות וסתות, היות והגלולות מדכאות את הציר ההורמונלי שאחראי על יצירת וסתות, והתאוששות ציר זה אינה מיידית. כמו כן, הנקה עצמה גורמת לאי- סדירות מחזורים, ולכן במקרה שלך קשה לדעת את הסיבה, וקשה גם לנבא מתי המחזורים יהיו סדירים.

אני לא מכירה קשר מוכח מדעית בין תזמון מגע מיני לקביעת מין היילוד, ובכל זאת כדאי לזכור שאידאלית, כדאי לדעת תזמון ביוץ לפני כניסה להריון על מנת לדעת במדויק את גיל ההריון ולעקוב אחר התפתחות תקינה שלו.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!