שאלה - אני לוקחת ריספרדל 6 מ"ג ביום. בקרוב אני מגיעה ל 9. השאלה היא, כשמ

השאלה:
אני לוקחת ריספרדל 6 מ"ג ביום.
בקרוב אני מגיעה ל 9.
השאלה היא, כשמפסיקים לקחת, יש מצב שיהיו תופעות לוואי ?
והאם יכול להיות שהוא עושה כאב בפטמות וחלב ?


תשובה:

ריספרדל היא תרופה אנטי - פסיכוטית, שאחת מתופעות הלוואי שלה
במקרים מסוימים היא עליה ברמת הורמון הפרולקטין. עליה של הורמון זה
עשויה לגרום להפרשת חלב מהפטמות ולהפרעות במחזור. במקרה זה אכן יש
להחליף את התרופה, אך ההחלפה צריכה להיעשות בפיקוח והדרכת רופא
פסיכיאטר, כי הפסקה פתאומית עשויה לגרום לחזרת הסימפטומים ולהקשות
על טיפול עתידי בתרופה אחרת.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!