שאלה - הריון וקרישיות יתר

השאלה:
אני בת 24, מטופלת בקומדין כבר 4 שנים עקב קרישיות יתר. כל חודש אני בבדיקות PT לצורך מעקב. אני יודעת שכשיהיה בכוונתי להיכנס להריון, אצטרך להיות במעקב, ושלפחות חודש לפני ההרעיון יהיה עלי להפסיק עם הקומדין ולעבור לתרופה אחרת.

אם אני נכנסת להריון לא בכוונה, האם אראה שינוי בבדיקות ה- PT? האם הכניסה להריון גורמת ליתר קרישיות ולכן הערך של הבדיקה ירד? כלומר, האם אוכל להסיק שאני בהריון לפי תוצאות הבדיקה? במצב כזה אצטרך להפסיק מיידית את הקומדין. האם יהיה סיכוי לעובר לגדול בלי מומים, או שהעובדה שלקחתי קומדין שבועיים עד גילוי ההריון בוודאות תסכן את העובר?


תשובה:


לא ניתן לזהות הריון לפי בדיקות של קרישיות יתר. השינוי לא קורה כל כך מהר. הייתי ממליצה לך לא להיכנס להריון בטעות, ולשם כך, להקפיד על אמצעי מניעה. אם את מחליטה שאת רוצה להיכנס להריון, לפנות קודם לרופא נשים המומחה בהריון בסיכון ולקבל המלצות ומרשמים לשינוי הטיפול.

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!