שאלה - תינוק בן 9 חודשים עם היפוטוניה

השאלה:
להלן תוצאות בדיקת דם שעשיתי לבני בן ה-9 חודשים עקב היפוטוניה. אשמח להסבר על תוצאות הבדיקה מאחר וחלק מן הפרמטרים נראים כלא בין הטווחים הממוצעים.

GOT (AST) 37-3 (68)
GPT (ALT) 40-3 (27)
ALDOLASE-SERUM 1 8.8-1.7 (15.5)
IU CPK 2 190-0 (174)
CHOLESTEROL 200-100




תשובה:
להלן תוצאות בדיקת דם שעשיתי לבני בן ה-9 חודשים עקב היפוטוניה. אשמח להסבר על תוצאות הבדיקה מאחר וחלק מן הפרמטרים נראים כלא בין הטווחים הממוצעים.

GOT (AST) 37-3 (68)
GPT (ALT) 40-3 (27)
ALDOLASE-SERUM 1 8.8-1.7 (15.5)
IU CPK 2 190-0 (174)
CHOLESTEROL 200-100

לא ציינת בפנייתך מהי בדיוק הבעיה ממנה סובל בנך, כלומר מהו המקור להיפוטוניה אותה את מתארת.

ישנה עלייה קלה בערכי האלדולאז, דבר שיכול להיות קשור להיפוטוניה אם ובנך סובל ממחלת שרירים ניוונית כלשהי אשר גורמת להיפוטוניה שלו. בנוסף, ישנה עלייה קלה באנזים ה-GOT, אשר מצביעה על פגיעה מסוימת בכבד. מכיוון שלא ציינת בדיקות קודמות ואת מצבו הבריאותי המדויק של בנך, קשה לי לתת תשובות יותר מדויקות לגבי המשך הבירור, בדיקות או טיפול נוסף.

בכל מקרה, רופא הילדים אשר מטפל בבנך יוכל בוודאי להמליץ על המשך בירור וטיפול נוסף אם יהיה בכך צורך.

בברכה,

ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד

[17/08/2007]




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
מומחה בפריון ומורפולוגיה של תאי הזרע. קרא עוד
ד"ר רוית ינקו ד"ר רוית ינקו
מומחית בכירורגיה פלסטית ורופאה בכירה במרכז... קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל