שאלה - נטילת פוסטינור יחד עם גלולות למניעת הריון

השאלה:
אני וחבר שלי קיימנו יחסי מין לא מוגנים יום לפני תחילת המחזור שלי. המחזור שלי איננו סדיר, ובדיוק במחזור הזה התחלתי לקחת גלולות למניעת הריון מסוג דיאנה, כך שאני לא מוגנת על ידי הגלולות.

האם יש סיכוי שאני אכנס להריון, אף על פי שזה כביכול היה ב"ימים הבטוחים" שלפני המחזור? אם יש סיכוי להריון, האם לקחת פוסטינור? האם אפשר לקחת פוסטינור יחד עם גלולות למניעת הריון?




תשובה:


אם התחלת ליטול גלולות מהיום הראשון של המחזור הזה (כלומר מהיום הראשון לדימום הווסתי הקודם), אזי את מוגנת החל מהיום הראשון לנטילה ובהמשך החודש, בהנחה שאכן הקפדת על נטילה רצופה ונכונה של הגלולות.

שיטת הימים הבטוחים היא שיטה לא אמינה במיוחד למניעת הריון, אך בכל אופן, היומים הללו נחשבים לימים בהם מבחינה פיזיולוגית הסיכוי להריון הוא נמוך עד כדי אפסי. אצל נשים אצלן המחזור החודשי סדיר ושאורכו נע בין 26 ל-32 ימים, ניתן לומר שהימים הבטוחים הם מהיום הראשון ועד לשמיני, וכן מהיום ה-20 עד לסיום המחזור. מידע נוסף תוכלי למצוא במדריך אינפומד לאמצעי מניעה:

http://www.infomed.co.il/preg/moreBirthControl.asp#safePeriod




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' יהודה סקורניק פרופ' יהודה סקורניק
מומחה לכירורגיה קרא עוד
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ