שאלה - גודש ורגישות בשדיים אחרי הפסקת גלולות

השאלה:
אחרי בערך שנה של לקיחת גלולות למניעת הריון, הפסקתי עקב לחץ בחזה, בלי להיוועץ עם הרופא. היום, בערך חודש אחרי ההפסקה, אני מרגישה כאב ורגישות בפטמות. בגלל מה זה יכול להיות?




תשובה:


גודש ורגישות בשדיים הם חלק מהסימפטומים המאפיינים את התקופה הטרום-וסתית. כשנוטלים גלולות תופעות אלו לרוב כמעט אינן מורגשות. יתכן שבתקופה בה נטלת גלולות לא חשת בתופעה, אך משהפסקת, עקב השינויים ההורמונליים, התופעה הופיעה. זו תופעה נורמלית לחלוטין, שאינה צריכה לעורר דאגה. אם מופיע חום, או הפרשות שונות מהפטמה, יש כמובן מקום לפנות לרופא לבדיקה.

לגבי הפסקת נטילת הגלולות עקב לחץ בחזה, לא ידוע על קשר ישיר בין השניים כמו שאת מתארת, אך אם חשת אי-נוחות כלשהי, טוב עשית שהפסקת את הנטילה. עם זאת, אם את מעוניינת לקיים יחסי מין ועדיין להיות מוגנת בפני הריון, גלולות נחשבות לאחד מאמצעי המניעה היעילים ביותר (בשימוש נכון, כמובן), ועל כן אני ממליצה להיוועץ שוב עם רופא/ת הנשים שלך שיוכלו, על סמך ההיסטוריה הרפואית שלך, להמליץ על גלולות חלופיות.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ