שאלה - קרישיות יתר והפלות חוזרות

השאלה:
אני בת 39. עשיתי בדיקות שגרתיות במסגרת טיפולי הפוריות, אותם אני עושה כבר ארבע שנים בעזרת זריקות הורמונים והזרעות. אני אחרי 3 הפלות בשבועות הראשונים, ומבדיקות קרישיות של הדם התברר שיש לי קרישיות יתר קלה (אנטיקרדיוליפין גבוה), והומלץ לי על קלקסאן ואספי




תשובה:


הבדיקות המלמדות על תפקודי בלוטת התריס שלך תקינות לחלוטין. אמנם, לפי סקר הנוגדנים בדמך, מדובר במחלת השימוטו, שבה מתפתחים נוגדנים כנגד בלוטת התריס. הביטוי הראשוני יכול להיות יתר פעילות, ואחרי זמן מה מתפתחת תת פעילות של הבלוטה. מסיבה כזו או אחרת, המצב נרגע, לדבריך, וכפי שציינת, תפקוד הבלוטה חזר לנורמה. מצב זה אינו נחשב לתת פעילות.

אם התפקוד אכן תקין (כפי שמעידות הבדיקות שהבאת), אין צורך באלטרוקסין. הנוגדנים אשר גורמים לקרישיות יתר אינם אלה הקשורים בבלוטת התריס. אלה ה- אנטי קרדיוליפין אשר במחזור הדם, וקלקסאן ואספירין אכן אמורים לפתור את הבעיה מכיוון שהם גורמים לדילול הדם.

לגבי הלחץ הנפשי, אני לא סבורה כי הוא משנה את תוצאות הבדיקות, אולם אין ספק שהוא אינו מועיל לבריאותך ואף גורע ממנה.

בברכה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ